Prachtige kapschuur van Lariks hout

Prachtige kapschuur van Lariks hout in Stadskanaal

Deze kleine kapschuur is een mooie oplossing om tijdens zeer warme dagen (of de druilige dagen die wij ook allemaal kennen) heerlijk en relaxt in de tuin te kunnen zitten.

De achterkant van de kapschuur staat op 10cm dikke afsluitbanden. De voorkant rust op drie vierkante lariks balken, die op pennen staan. Deze pennen zijn in een stenenvoet gemetseld. Hiermee staat de hele kapschuur vrij van de grond en daarmee droog. 

Het is zeker niet de eerste keer dat Jan Theuns deze houtsoort gebruikt. Het is namelijk erg duurzaam en heeft een stoere uitstraling door de prachtige grove nerf.

Lariks is eigenlijk een Hollands hardhout, omdat het een zeer hoge duurzaamheid heeft die vergelijkbaar is met tropisch hardhout. Het hout is roodachtig van kleur en heeft een hele stoere uitstraling. Larikshout hoeft niet behandeld te worden, tenzij er grondcontact is. Dat is bij deze klus niet het geval.  

Larikshout vergrijst op den duur en heeft het een verweerde look.

Lariks is één van de sterkere en hardere naaldhoutsoorten en is goed bestand tegen ons natte weer. Om larikshout duurzaam te kunnen gebruiken hoeft u geen chemische behandeling toe te passen.

Houtbouw Jan Theuns kan u uiteraard informeren en voorzien van diverse behandelingen indien u dat wenst.

Hieronder ziet u hoe de kapschuur is opgebouwd.

Ziet u een leuk project waarvan u denk zoiets wil ik ook, vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Het project dat u bekijkt dat wordt ter informatie mee gestuurd naar ons, maar wees a.u.b. zo vrij om uw eigen wensen te omschrijven.